Our Organization

Λίγα λόγια για την Οργάνωσή μας

Η "Hellenic Roma Action" είναι Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που ίδρυσαν 7  Έλληνες Ρομά την άνοιξη του 2015 και λειτουργεί υπό τον Διακριτικό Τίτλο: "HEROMACT".

Η ανάγκη για την ίδρυσή της προέκυψε από τη διαπίστωση ότι ενώ στην Ελλάδα από το 1985 δαπανήθηκε πακτωλός  Ευρωπαϊκών και Εθνικών πόρων στην υλοποίηση Έργων για τους Ρομά, η κατάστασή τους συνεχώς επιδεινώνεται.

Στις αιτίες του πενιχρού συνολικού αποτελέσματος, περιλαμβάνεται και το ότι όλες οι Δράσεις για Ρομά στην Ελλάδα, υλοποιούνται από "μη Ρομά" Φορείς, οι οποίοι αγνοώντας τις "βαθύτερες" αιτίες των προβλημάτων, συνήθως (έστω και ακούσια), λειτουργούν με τρόπο που επιδεινώνει και αναπαραγάγει τα προβλήματα τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Κάθε "λάθος προσέγγιση" των Ρομά από Φορείς που αγνοούν νοοτροπίες και  "ιδιαιτερότητες", προκαλεί δυσπιστία και ακύρωση προσδοκιών, που με τη σειρά τους, δυσχεραίνουν σημαντικά την υλοποίηση κάθε "επόμενης" Δράσης που σχεδιάζεται.


Τα μέλη της HEROMACT (αλφαβητικά)


Γεωργίου Ιωάννης, Κοινωνιολόγος υποψήφιος Δρ.

Δημητρίου Μαρία, Κοινωνική Επιμελήτρια

Κωνσταντινίδης Λευτέρης, Δικηγόρος

Παϊτέρης Κώστας, Πρόεδρος  Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών

Ράντης Μανώλης, Διευθυντής Δικτύου ROM

Χρήστου Γιάννης, Μεταφραστής

Χρήστου Χριστίνα, Πολιτικός Επιστήμων


Δείτε περισσότερα για τα Μέλη μας

FACEBOOK FEED


6 months ago

HEROMACT

Τίποτε περισσότερο...
Η HEROMACT εύχεται σε όλες και όλους,
Το 2019 να είναι μια
ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!
...

View on Facebook

10 months ago

HEROMACT

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!! Οι πρώτοι 300 της HEROMACT !!!
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που δηλώσατε ότι σας αρέσει η σελίδα μας ... η σελίδα της HEROMACT !!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!

Στη HEROMACT, υποσχόμαστε ότι θα προσπαθούμε να είμαστε πάντα "έκεί" και "έτσι" όπως απαιτούν οι ανάγκες Όλων Όσων Πιστεύουμε, Υπηρετούμε και Φυλάμε σαν Θερμοπύλες...

"Τοις 'κείνων, και υμών, και άλλων πολλών ρήμασι πειθόμενοι"...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ (και συνεχίζουμε)....
...

View on Facebook

10 months ago

HEROMACT
View on Facebook

11 months ago

HEROMACT

“I_do”
ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΕΩΝ

Από Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018,
«τρέχει» στην Ελλάδα και επισήμως...

Την περασμένη Πέμπτη 12 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο AMALIA HOTEL στην Αθήνα, η επίσημη εκδήλωση - ανακοίνωση υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος “I_do” που στοχεύει στην προετοιμασία μιας ομάδας 33 νέων ανδρών και γυναικών Ρομά, στην ουσιαστική άσκηση της Πολιτειότητάς τους, δηλαδή της ιδιότητάς τους ως ενεργών πολιτών.

Έχουμε ξαναγράψει για το “I_do”, αναφέροντας την απήχηση που έχει στην Ευρώπη η ιδέα της ενεργούς ανάμιξης των Ρομά στα πολιτικά δρώμενα του τόπου τους.

Αυτό που αξίζει να σας μεταφέρουμε ως νέο, είναι η τεράστια απήχηση της ιδέας στο εσωτερικό...
Χαρακτηριστικά, να αναφέρουμε ότι στο πρόγραμμα προβλέπεται η σύνταξη κειμένου το οποίο ως «Πρωτόκολλο Διαπεριφερειακής Συμμαχίας» θα υιοθετηθεί - υπογραφεί στην Ελλάδα από όσο γίνεται περισσότερους Θεσμούς, Φορείς και πρόσωπα, ως έκφραση αποδοχής των Αρχών, της Φιλοσοφίας, των Στόχων και του όλου πνεύματος από το οποίο διαπερνάται το “I_do”.
Έτσι, ενώ οι πρώτοι υπογράφοντες αυτού του Πρωτοκόλλου είναι οι 5 Φορείς που υλοποιούν το Έργο “I_do” (ΚΕΜΕΑ, ΕΕΤΑΑ, Δήμος Αγίας Βαρβάρας, Ένωση Διαμεσολαβητών και η εταιρεία CMT Προοπτική), έχει ήδη μέσα σε μία ημέρα υπογραφεί από άλλους 16 Εθνικούς Φορείς (Υπουργεία, Γενικές Γραμματείες, Ειδική Γραμματεία, Πανεπιστήμια, Ερευνητικοί φορείς, Δήμοι, ΠΕΔ), 28 οργανώσεις της κοινωνία των πολιτών και πάνω από 130 φυσικά πρόσωπα - Ιδιώτες!!!
Όλοι οι παραπάνω, εξέφρασαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη ρητή συναίνεσή τους σε όσα εμπεριέχει το μήνυμα... “I_do”!!!!
Έπεται και συνέχεια πολύ σύντομα!!!
...

View on Facebook

GALLERY