Our Organization

Λίγα λόγια για την Οργάνωσή μας

image001

Η "Hellenic Roma Action" είναι Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που ίδρυσαν 7  Έλληνες Ρομά την άνοιξη του 2015 και λειτουργεί υπό τον Διακριτικό Τίτλο: "HEROMACT".

Η ανάγκη για την ίδρυσή της προέκυψε από τη διαπίστωση ότι ενώ στην Ελλάδα από το 1985 δαπανήθηκε πακτωλός  Ευρωπαϊκών και Εθνικών πόρων στην υλοποίηση Έργων για τους Ρομά, η κατάστασή τους συνεχώς επιδεινώνεται.

Στις αιτίες του πενιχρού συνολικού αποτελέσματος, περιλαμβάνεται και το ότι όλες οι Δράσεις για Ρομά στην Ελλάδα, υλοποιούνται από "μη Ρομά" Φορείς, οι οποίοι αγνοώντας τις "βαθύτερες" αιτίες των προβλημάτων, συνήθως (έστω και ακούσια), λειτουργούν με τρόπο που επιδεινώνει και αναπαραγάγει τα προβλήματα τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Κάθε "λάθος προσέγγιση" των Ρομά από Φορείς που αγνοούν νοοτροπίες και  "ιδιαιτερότητες", προκαλεί δυσπιστία και ακύρωση προσδοκιών, που με τη σειρά τους, δυσχεραίνουν σημαντικά την υλοποίηση κάθε "επόμενης" Δράσης που σχεδιάζεται.


Τα μέλη της HEROMACT (αλφαβητικά)


Γεωργίου Ιωάννης, Κοινωνιολόγος υποψήφιος Δρ.

Δημητρίου Μαρία, Κοινωνική Επιμελήτρια

Κωνσταντινίδης Λευτέρης, Δικηγόρος

Παϊτέρης Κώστας, Πρόεδρος  Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών

Ράντης Μανώλης, Διευθυντής Δικτύου ROM

Χρήστου Γιάννης, Μεταφραστής

Χρήστου Χριστίνα, Πολιτικός Επιστήμων


Δείτε περισσότερα για τα Μέλη μας

FACEBOOK FEED


Πάρα πολύ χρήσιμο, και κυρίως, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση!!! ...

Do you want to learn more about human rights in global education? Apply now to our e-learning courses! 📚 ✏️ Free of charge, these courses are designed for educators from both formal and non-formal systems, policymakers and media professionals. More info here: www.nscentre.org

View on Facebook

ΓΥΦΤΟΙ ... ΜΑΪΜΟΥ, Μέρος ΙΙ

ΤΕΛΙΚΑ... ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ!!!

Θυμάστε την ανάρτηση για τους "Imitation - Fake" Γύφτους;
Είχαμε δίκιο και τώρα σιγά - σιγά, ο ΑΣΕΠ μέσω της αποδοχής της διαδικασίας σύστασης επιτροπής που αποφαίνεται για την αυθεντικότητα της "Γυφτιάς" κάποιων, κατάφερε να αποκαταστήσει τις αδικίες που είχαν γίνει, ακυρώνοντας τις προσλήψεις των "Ψεύτικων" και κυρώνοντας την πρόσληψη στα διευρυμένα Κέντρα κοινότητας, μόνο αυθεντικών - "Original" Τσιγγάνων.
Τελικά, ήταν πολύ περισσότεροι απότι αρχικά νομίζαμε οι Δημοτικοί "Άρχοντες" που θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να "βολέψουν" τον εκλεκτό/ή τους, έστω κι αν τον βάφτιζαν Γύφτο...

Δυστυχώς όμως, τα σχέδια τους χάλασαν...
Ακόμη και σήμερα, υπάρχουν κάποιοι που παρά το ότι έχουν υποβληθεί οι καταγγελίες, έχει εκδοθεί απόφαση του ΑΣΕΠ για σύγκληση της επιτροπής αλλά έχει εκδοθεί και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκείνοι συνεχίζουν να .... σφυρίζουν αδιάφορα, όπως λέμε ... "Κάτι τρέχει στα Γύφτικα"...

Κρίμα... Λυπάμαι τους ανθρώπους που και τη δουλειά που νόμισαν ότι "έπιασαν" θα χάσουν, και τα όποια χρήματα έχουν εισπράξει θα τα αποδώσουν έντοκα, και θα διωχθούν για υποβολή ψευδών δικαιολογητικών, αλλά κυρίως, σκεφτείτε το μέγεθος του διασυρμού στην κάθε τοπική κοινωνία, όταν μαθευτεί ότι ηπρόσληψή τους δεν ακυρώθηκε επειδή προσκόμισαν πλαστό πτυχίο επιστήμονα, αλλά διώχθηκαν από το Δημόσιο, επειδή .... παρίσταναν τους Γύφτους!!!!

Αν όμως κάποιος θέλει να περιγράψει επακριβώς την κατάσταση, μπορεί να αναφέρει ότι:
"Τελικά στις θέσεις των διευρυμένων κέντρων κοινότητας θα προσληφθούν μόνο Τσιγγάνοι, αφού αποκαλύφθηκε και αποκαταστάθηκε η Γυφτιά που επιχειρήθηκε"...

Εύχομαι να μη χρειαστεί, αλλά αν.... θα επανέλθουμε !!!
...

View on Facebook

GALLERY